О грусть-река... (на украинском языке)

О грусть-река... (на украинском языке)
Тече мій сум, неначе та ріка,
Там комиші, латаття й верболози
О сум-ріка, вода її гірка ,
Бо потонули в ній останні грози
 
Рікою сліз тече моя печаль,
Над нею мряка й приморозки ранні
О, та ріка! Там сивий птах кричав
Там плескіт хвиль. Там вересень на грані,
 
Що відділя останні світлі дні
Від темноти пекучого безсоння.
Печальні хвилі й береги сумні,
І листя жмут сухий на підвіконні…
 
Холодний дім. І дзеркало – вікно
У дивний світ, і я не тут, не зараз.
О сум-печаль! Мене нема давно.
Лиш листя жмут – усе, в чім я зосталась…
 
21.02.2018