Притча

Мені бабуся моя
у дитинстві притчу розкзала.
В той час вона на продаж
з сорго віникм в'язала.
Віничи його тоненькі
до купочки складала
й лозою молодою
тугесенько сплітала!
І мені малій
про ту подію давню
тихесенько розповідала:
Було в оного батька--
аж три сина!
Які не могли ні як
один з одним ужитись!
І ось одного разу
він синам дав віника зламати!
Ніхто із трьох богатирів
не зміг того здолати!
Тоді старий взяв,
віника розплів
і дав синам ті гілочки ламати!
Вони із легкісттю
гілки ті потрощили --
навіть не докладаючи і сили!
І батько їм сказав:
От так і ви --як будете
триматися у купі,
ніхто не зможе вас
і не зламати, і не зігнути!
І літ, і зим з тої пори
спливло чимало!!
А я, і досі тую притчу пам'ятаю--
з близьким й рідними
у злагоді завжди
я проживати намагаюсь!