Моя мова

Своєї мови не цураюсь
 
Вона є рідна річ
 
І завжди нею я пишаюсь
 
Вона міцна як Січ
 
Вона мягка як ней говорять
 
Та ллються з уст пісні
 
Завжди зі мною вона поруч
 
І в щасті й у біді
 
 
Вона у світі найчистіша
 
Ласкава немов мати
 
Щоб неізникла на землі
 
Про неї треба дбати
 
Такой прозорой чистоти
 
В словах нема ніде
 
І Українська мова рідна
 
Всих нас вперед веде
 
 
Та хай тече вона по світу
 
Прозорим джерелом
 
Нехай говорять нею діти
 
Та знають всі кругом
 
Її нікому не зломити
 
Не вирвати з грудей
 
Вона є червона рута
 
Квітка землі моєй.