Дві сестри
Любов Шевчук
Дві сестри
Зустрілись пори року на межі.
Зима характер незалежний має.
Промінчики весняні- вітражі,
У замерзлі вікна не пускає.
Кличе на підмогу хуртовин,
І готує стріли із бурульок.
А морозу вартовий загін –
Поцілиться з бавовни кульок.
Випікає щедра масляна млинці,
А зима - в очікуванні посту.
Гріють лапи змерзлі горобці,
Скупчились юрбою біля мосту.
Мліє сонечка куліш у казанці,
Господиня добру вдачу має.
Мерехтять зірокові каганці,
Тільки цей вогонь не зігріває.
Розбудять лежебоку бабака
І прогноз погоди запитають.
Свиснув щось і далі хропака,
І навіщо спати заважають?
Не лютуй зима і не сердись,
Вітри уже на весну повернули.
Краще ти до неї пригорнись,
Вже поля, пелени розгорнули.
Промінчики цілують у чоло,
Кольорові зайчики пускають.
Слід весни ще снігом замело,
Та її приходу вже чекають.