Стрітення Господнє

Любов Шевчук
Стрітення Господнє
 
Закон Мойсея, день сороковий
Народження, присвячувався Богу.
Всезігріваючий промінь головний,
Просвічував, що в темряві дорогу.
 
Богородиця Марія із дитям,
Внесла Ісуса в храм Єрусалима.
Про Стрітення Господнє скаже нам,
Наша церква православна, неділима.
 
Праведний, благочестивий Симеон,
Набожний був і чув Святого Духа.
Мав світло Боже, шанував Закон.
Чекав утіхи і пророцтва слухав.
 
Старець Месію на руки прийняв,
Подякував, пішов в час просвітління.
Закон Любові нам Спаситель дав,
Благодать Святу і світло воскресіння.