Дівчата в полі

Серед жовтого колосся.
Із стрічок веселки.
Видно місяць але й досі,
Чутно теребеньки.
 
Жито жнуть дівчата вправно,
У снопи зв"язали.
Треба швидше, бо на ранок,
Дощь насупив хмари.
 
Чорні коси з золотого,
Сургучем стікають.
І нема миліше поля,
Сам собі я каюсь.
 
І нема миліше краю,
Де хліби духм"яні.
Де підмигують із раю,
Яблука рум"яні.
 
Там кохана як лебідка,
Порається в хаті.
Там горить в куточку свічка
- Плаче Божа Мати.
 
Гірко плаче Божа Мати,
Тяжку баче долю.
Але в хмар дощу забракне,
Жнуть дівчата в полі...