Синички
Любов Шевчук
Синички
Крильми синички стукають в вікно,
Лузають зернята і вдячно споглядають.
Клюють по черзі, з годувальниці зерно,
Шляхетну вдачу і манери мають.
Очі зірок, такі осяйні і ясні,
Дихає теплом людей світлиця.
Наснився сад квітучий навесні,
Птахам, відома вітру таємниця.
Снігів нанизує намисто хуртовина,
Бавовну білу розгортає рогачем.
Неозора тиша, мов провина,
Завірюхи регіт із плачем…
Патріоти жовтогруді і малі,
Зимно вам, а часом дуже лячно.
Звертатися до матінки землі,
Ховатись в кучугурах необачно.
Охороняє володіння - горобець,
Розштовхав синичок, поруч всівся.
Гребеться розбишака– молодець,
У людей, нахабності навчився.
Пшоно синичкам знову насипаю,
Незбагненний світ, як не любить?
Про горобців з синичками, я знаю -
На цій землі, приречені ви жить!