Душа – верба
Любов Шевчук
Душа – верба
Моя душа, мов зламана верба,
Влучила в неї, блискавка весною.
Сплітає пастку павутинь-журба,
Кружляє хижим птахом надімною.
Час змінює уподобання, гасла…
Дотик долоньки доньки- оксамит.
Біль серця заховалася, не згасла,
Напруги перепад, що місяць зблід.
Уламки душ, до купи не зібрать,
Ущербним і самотнім важко жити.
З терпіння, радість спробую черпать,
Простим речам, навчаюся радіти.
Покаяння, кришталевий передзвін,
Сумління закликає за собою.
Покращує, очистить душу він,
Вклоняюсь Богу, гілкою-вербою.