МОЛИТВЫ в день РОЖДЕСТВА ХРИСТОВА.

ИИСУСОВАЯ МОЛИТВА.
 
ГОСПОДИ ИИСУСЕ ХРИСТЕ, СЫНЕ БОЖИЙ,
помилуй мя грешного ( 3 раза)
ВО ИМЯ ОТЦА И СЫНА И СВЯТОГО ДУХА.
 
МОЛИТВА ГОСПОДНЯ.
 
ОТЧЕ НАШ ИЖЕ ЕСИ НЕБЕСЕХ. ДА СВЯТИТСЯ ИМЯ ТВОЁ,
ДА ПРИДЁТ ЦАРСТВИЕ ТВОЁ, ДА БУДЕТ ВОЛЯ ТВОЯ, ЯКО НА НЕБЕСИ
И НА ЗЕМЛИ. ХЛЕБ НАШ НАСУЩНЫЙ ДАЖДЬ НАМ ДНЕСЬ, И
ОСТАВИ НАМ ДОЛГИ НАША, ЯКОЖЕ И МЫ ОСТАВЛЯЕМ
ДОЛЖНИКОМ НАШИМ,И НЕ ВВЕДИ НАС ВО ИСКУШЕНИИ,
НО ИЗБАВИ НАС ОТ ЛУКАВОГО.
ЯКО ТВОЁ ЕСТЬ ЦАРСТВО И СИЛА, И СЛАВА ОТЦА И СЫНА
И СВЯТОГО ДУХА НЫНЕ И ПРИСНО И ВО ВЕКИ ВЕКОВ. АМИНЬ.
 
ВОСКРЕСНАЯ
 
ДА ВОСКРЕСНЕТ БОГ И РАЗБЕГУТСЯ ЕГО ВРАГИ И ПУСТЬ БЕГУТ
ОТ ЛИЦА ЕГО ВСЕ,ЕГО НЕНАВИДЯЩИЕ КАК ИЗЧЕЗАЕТ ДЫМ,
ТАК И ОНИ ПУСТЬ ИЗЧЕЗНУТ. И КАК ТАЕТ ВОСК ОТ ОГНЯ, ТАК ПУСТЬ
ПОГИБНУТ БЕСЫ ПРЕД ЛЮБЯЩИМИ И БОГА, И ЗНАМЕНУЮЩИМИ
ЗНАМЕНИЕМ КРЕСТА И В РАДОСТИ ВОСКРИЦАЮЩИМИ:
РАДУЙСЯ МНОГОЧТИМЫЙ И ЖИВОТВОРЯЩИЙ КРЕСТ ГОСПОДЕН,
ПРОГОНЯЮЩИЙ БЕСОВ СИЛОЮ НА ТЕБЕ РАСПЯТОГО ГОСПОДА НАШЕГО
ИИСУСА ХРИСТА ,КОТОРЫЙ СХОДИЛ В АД И УНИЧТОЖИЛ СИЛУ
ДЬЯВОЛА И ДАЛ НАМ ТЕБЯ, СВОЙ ЧЕСТНЫЙ КРЕСТ НА ПРОГНАНИЯ
ВСЯКОГО ВРАГА. О, МНОГОЧТИМЫЙ И ЖИВОТВОРЯЩИЙ КРЕСТ
ГОСПОДЕН ПОМОГАЙ МНЕ СО СВЯТОЮ ГОСПОЖОЮ ДЕВОЮ
БОГОРОДИЦЕЮ И СО ВСЕМИ СВЯТЫМИ ВО ВСЕ ВЕКА. АМИНЬ.
 
МОЛИТВА БОЖЕЙ МАТЕРИ.
 
ДНЕСЬ СОЛНЦЕ ПРЕСВЕТЛАЯ ВОЗСИЯЛА, НА ВОЗДУСЬЯХ
ВСЕЧЁНАЯ ИКОНА ТВОЯ, ВЛАДЫЧИЦА, ЛУЧАМИ МИЛОСТИВЫМИ
СВЕТ ПРОСВЕЩАЮЩАЯ.
ИЖЕ ВЕЛИКАЯ РАСЕЯ, ЯКО НЕКИЙ ДАР БОЖЕСТВЕННЫЙ
СВЫШЕ БЛАГОВОЛЕНИЯ ВОСПРИЕМЛЕШИ ПРОСЛАВЛЯТИ
ТЯ, БОГА МАТЕРЬ, ВСЕХ ВЛАДЫЧИЦА И ОТ ТЕБЯ РОДШАЯ
ХРИСТА БОГА НАШЕГО.
ВЕЛИЧАЕМ РАДОСТНО И ЕМУ ЖЕ МОЛИМСЯ О ГОСПОЖЕ
ЦАРИЦЫ БОГОРОДИЦЫ, ДА СОХРАНИТ ВСЕ ГРАДЫ И СТРАНЫ
ХРИСТИАНСКИЕ ОТ ВСЕХ КУВЕТ ВРАЖЕСКИХ.
И СПАСЁТ ВСЕХ ПОКЛОНЯЮЩИХ ЕГО ПРЕЧИСТОМУ ТВОЕМУ ОБРАЗУ
ДЕВА НЕИСКУЧНАЯ, СОБРАЧНАЯ, ПРЕСВЯТАЯ БОГОРОДИЦА
СПАСИ НАС. АМИНЬ.( переписано с тетрадки бабушки).