Піщані люди

Не лишайте вільного волі.
Не саджайте на ланцюг та в клітку.
Не шукайте кордони болі.
Не псуйте брудом останню квітку.
 
Не ставте своїх пасток заздрості.
Не намагайтесь вловити в сіті страху.
Не впроваджуйте сім'я байдужості.
Не нацьковуйте на нас псів жаху.
 
Ми ж не руйнуємо ваші фортеці,
Хоч в нас є сила на те та розум.
Залиште собі всі примарні скарбниці.
Бо ваші скарби в нас викликають лиш глум.
 
Адже це ви забули, як виглядають честь та шана.
Це вас цілком з'їли брехня й жадоба.
І що ж тепер бачить очима дитина?..
Піщані люди й їх Вічна боротьба.