Зимовий ринок

Зимовий ринок
Зимовий ринок. Бруд та біле.
Свідомість в натовпі несу,
Тепла та тиші просить тіло,
А вуха – сьорбають попсу.
Грошима зваблюють міняйли,
Жене собака горобців,
І циганчата-прилипайли
На совість тиснуть покупців.
Спіймав калюжу черевиком
(втомила вже халепа ця!)
Чиясь печаль не в’яже лика,
І хоче щось від продавця.
Квіткарка десь доп’яла айстри
Та пропонує їх без слів…
Пробачте пані, я вже настрій
На все, що мав, собі купив.