Молчание бетонных ступеней

по молчанию бетонных ступеней
шаркая железным каблуком
поднималась кровавая темень
волочащая цепи оков
 
и в молчании своём унижаясь
звон цепей поглощая в себя
наступала бетонная старость
с пониманием только "нельзя"
 
а кровавая темень запрета
ликовала по сущности злой
и в молчании бетонных ступеней
отражался бессилия вой
 
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
па маўчанню прыступак бетонных
жалезным ботам шоргаючы
падымалася крывавая цемра
ланцугi кайданоў валоча
 
і ў маўчанні сваім прынiжаясь
звон ланцугоў паглынаючы ў сябе
наступала бетонная старасць
з разуменнем толькі "не"
 
забароны крывавая цемра
святкавала сутнасць ў зле
і ў маўчанні бетонных прыступак
адбівалася бяссілля выццё