Життя — це битва

Якщо життя — це битва,
То проти чого боремось?
Та чи проти обставин,
Та чи проти людей?
Спускається молитва
Із сині неба в колосі,
ЇЇ би не проґавить —
Спасіння наше йде.
 
Від дум сумно-журливих,
Від всіх образ і злісних
Очей, і слів, і криків,
Подалі звідсіля.
Без неї неможливо,
Без віри серце тисне
Печаль багатолика,
З-під ніг іде земля.
 
Якщо життя — це битва,
Чому брат проти брата,
Чому не проти зла ми
Пускаємось у бій?
Не варто сльози лити,
Слабким не виживати,
Пора стати рядами
Супроти злісних дій.