Первый настоящий снег

Первый настоящий снег
Першы снег ...
 
Ўчорась – падаў ціхі снег...
Сёння – ціха тае...
Як і грошы, ў нас у ўсех –
мала, не хапае...
 
Мне ж, ня трэба – многа іх...
Проста – каб хапала...
Бо, дзень за днём расце цаннік –
на хлеб з кавалкам сала...
 
Пэўна людзі не ў цане,
тут на Беларусі –
каб жыццё – было паўней,
з Дзяржаваю ў хаўруссі...
*+*
раніцай, у Мінску, на лоджыі..