Традиції не зрадив

А він приїхав, все-таки, не зрадив
своїй традиції – на білому коні!
Не вкрали коника цигани-конекради.
Пухкий сніжок привіз озимині
Святий Михайло в білому вбрані.
 
А пані Осінь не чекала снігу.
І станув сніг, неначе й не було.
Сховалась пані між вовків у лігво,
що у яру глибокім за селом –
Шукала сховок, тишу і тепло.
 
Струмками стали у дворах дороги.
Архистратиг Михайло весь промок.
Не засмутився вершник анітрохи,
і щоб вернутись до господи в строк,
він проміняв коня на мотоблок.
 
2017 р.