Візит Музи

Синець під оком. Бруднувата блуза.
Біля плеча розірваний рукав.
Припленталась під самий ранок Муза,
а я уже блуднИцю не чекав.
 
Запахло в спальні різко перегаром
і тютюном… Я, наче одурів –
відпоював її розсолом і узваром,
для ванни воду тут же підігрів.
 
Коли ж, нарешті, виспалась богиня,
попила зранку кави з коньяком
і… заблищали її очі сині,
в нічній сорочці вийшла на балкон.
 
Я онімів – божественна постава!
В моєму тілі забурлила кров,
в руці тремтіла філіжанка кави
і… я спокусу гордо поборов!
 
2017 р.