Ранкова зустріч

Ховалась ніч. Хрести церквиць освічені,
а син з коханою ще досі у садку…
Під ранок, Ти приснилась, ще не вінчана,
немов лебідонька, купалася в ставку.
 
Дививсь на Тебе місяць зачарований.
Будили день вертких синиць пісні.
Хотів побігти – ноги, як вмуровані.
Мабуть, я знову щось кричав вві сні?
 
Це ж треба? Вранці погляди зустрілися.
Ти усміхалась, а в очах печаль.
Не підійшов. Хотів, та не насмілився,
не напросився на ранковий чай.
 
2017 р.