Возле работы.

Возле работы.
КАЛЯ ПРАЦЫ.
 
Сустрэўся мне вецер.
Шныраў па завулку.
Паперкі шугаў…
Маленькі такі хуліган.
Зусім недавумак…
Звязаўся са смеццем.
 
Ёсць справы на сьвеце,
карысныя людзям.
Падзякаваць могуць…
Не… Дурань, яй богу!
Маленькі паскуднік –
звязаўся са смеццем.
 
Хацеў бы падмесці –
падмёў бы,як венік.
Прыбраць – не навука…
Ды не – паказуха…
Вярцеўся – без лені!
А смецце – на месцы…
*+*