Еслі снег на гольлех,

Еслі снег на гольлех,
Эта осынь ящэ!
 
Зыбкіj снег на окнах вжэ!
І я шо гэто гондычкы –
Усэ і понімаю зэ з,
Шо гэ шэ ж сынтебр.
 
Ну, дэ бо зыма скажэ нам,
Коль мы все Ніколаевскы.
Бы і во Натальлічка
С псевдонімом Свет.
 
Раптом как-то тут зашкальваты
Сталы усі пліты разом бы ль.
Да, ну, шо вы! Пожалуjте
Шэ з місяць на тэнт.
 
Вершы пышымо запроста!
Так, но узьмы ш фотограхіjку зь.
І вона всэ подскажэ враз,
Дэ j тут діалехт.
 
А коль дідко мішае всё –
Шыло j мыло j маслічко –
То, э, мо, він с шызарні но.
Чы j тылігент.
 
Е мова літературная.
А вона ж окультурана!
А ты шо гэто тутыкы
Тыкаеш мне нек словцэ.
 
Вот і поjмы Васыле,
Дэ він, чы он, ці ён прэ
Некае светла Тылетк.
А, можэ, j з дэсыть Рачкэj.
 
...вот жэ: бырэзына? Не!
То з гокна оно след