Бессильный, тает день...(на украинском языке)

Бессильный, тает день...(на украинском языке)
БЕЗСИЛИЙ, ТАНЕ ДЕНЬ...
 
Безмірний день. Безколірний пейзаж.
 
І гілля вишень, виведене тушшю
На шпальтах вікон. Зимно… Зимно, аж
 
Лист-подорожник поморозив вушка.
 
***
А листопад, у висохлім зіллі,
 
Що вже забуло літнє повнокров’я,
І в ароматах чорної ріллі
Пливе, гойдаючись на вітровім крилі,
 
Прийнявши і безптиччя, і безмов’я.
 
***
Безбарвний світ. Безсилий, тане день.
 
І лиш на заході червоно-жовта смуга –
У кольорі червневих черешень…
І відголоски, блискітки пісень
Звучать уламками напучень і прощень,
 
Бо вже не треба недруга. Та й друга.
 
***
Безсилий, тане день…
 
12.11.2017