Ліпеньская ноч.

Ліпеньская ноч.
Са  зборніка  “Косаўскі  зшытак”.
***  *  ***
Ночка  ліпеньская, святая…
Цішыня – мАе  смак  і  водар…
Вечарэе,  дзень  засынае,
і  пакрактвае, з  асалодай…
 
Ноч  ўладкоўваецца, як  жанчына –
разлягшыся  на  ўсю  прастору.
і  не  хоча  ніякай  прычыны –
каб  са  мною  гутОрыць…
 
Я  ліхтар  над  сталом  падвесіў.
Кубак  кавы  паставіў  побач…
Хутка  выйдзе  мой  сябра-Месяц –
як  ліхтар  над  Зямлёй  апоўнач…
 
Як  сарэбраныя  манеты –
накідАе  ноч  зорак  ўроссып…
І  сяжу  я, сярод  Сусьвета –
каля  яблыні, ў  любым  Косаве…
*+*
9 сакавіка 2015 г.