В замку Шарля Кастельмора...

В замку Шарля Кастельмора...
В замку Шарля Кастельмора
Не гуляються бали,
Миші з’їли все в коморі,
Млин – сусідам віддали.
І селяни вже забули
Як на панщину іти,
Став втопився у намулі,
В стайні – лігво самоти.
Парк не знає про забави,
Звір – неляканий в лісах,
Шарль свою воює славу
У віддалених краях.
Може й вже вмостивсь лежати,
Перевтомлений, в землі…
Зиск і з того будуть мати
Ненажери-королі.
_______
Шарль Ож'є де Батц де Кастельмор - реальна історична особа, маршал Франції, герой книг та численних екранізацій. Правда відомий під більш родовитим прізвищем матері - д'Артаньян.
На фото - замок Кастельмор.
____________