Я прочитала твоє ім’я на червоних долонях вечора.

Я прочитала твоє ім’я на червоних долонях вечора.
Наче вишите зорею, було написане твоє ім’я на пурпурових крилах вечірнього сонця.
А потім від тебе до мене надходили листи. Я їх читала і вірила їм — вони були теплими й солодкими, наче пізні брунатні вишні.
Я читала й читала твої листи знову й знову, наче їла ті дозрілі вишні. І солодка вишнева кров стікала по моєму тілу. І я тоді жила…
Листи твої до мене пахли медом. Я читала їх, п'яніла од них і засинала, повторюючи вже уві сні кожне тобою написане слово. А прокидалась у тебе на колінах.
Твої руки гладили мої плечі, твої губи торкались мого волосся, дихання твоє лоскотало мою шию, мої скроні й щоки. Очі твої були наповнені мною, наче слізьми.
— Так не буває, — говорила я.
— Що не буває? — запитували твої очі.
— Так гарно не буває. Це сон.
— Тоді це мій найкращий сон, — відповідали твої губи.
А руки твої теплим туманом огортали й кутали мене. І я знову засинала...
Не треба було мені говорити, що то був сон, що так не буває. Адже було! Бо інакше звідки я знаю, що твої долоні шершаві й пахнуть лугом?
А якщо це сон, то я засну, а ти мені наснись — чуєш? — знову наснись! Обов'язково наснись. І не дозволь мені прокинутись. І щоб я нікуди не пішла від тебе, обійми мене, огорни мене й закутай у своєму диханні, наче в теплому тумані...