По місту їхав тарантас...

По місту їхав тарантас...
По місту їхав тарантас
У легкім ритмі менуету,
І купувало небо час
За жовту сонячну монету.
Хитались тіні старих лип,
В бруківку стукали колеса,
Під гучномовця сиплий хрип
Чутками торгувала преса.
Пропонувала позитив
Імпровізована вистава,
Та я такого не любив,
І взагалі – холола кава.