зітреться все...

"Зітреться все…"
Зітреться геть: велике і нікчемне
Час невблаганно втягне у пітьму
І все нетлінне, вічне і буденне
Впаде сміттям у прірву світову…
Зітруться спогади п’янкі, чуттєві
І блиск очей, і посмішок вогонь
І обіцянки чільні і миттєві
Спітнілий дотик зламаних долонь…
Зітреться гнів і розпач самогубців
Останній хрип старого віслюка
Солодкі співи чемних душогубців
І рай катів на купі кізяка
Зітреться вмить і жадібне, і підле
Гадючі ікла, шкіра від вужа
І все пусте, мерзотне, остогидле
Залишиться лишень сама душа
І неприкаяна і сиротлива
Метеликом на полум’я летить
Та за гріхи згоріти страхітливо
Або ж зіллятись з сяйвом щоб світить. 021017