За нами палають мости (UA)

Затоптаними, холодними шляхами ми вийшли назавжди з домівки,
Гордість не дасть повернутись до бідної, старенької матері.
За кожним холодним вчинком приховані сотні кілограм вибухівки,
Котрими підірвемо важливі життєві мости, пливучи на катері.
 
За нами запалають міста, країна затоне в сталевій броні ненавмисно,
На вчинках одиниць з людства зараз щастя тримається лиш.
Одного разу в крові потонуло коханої людини дароване біле намисто,
На мої вигуки врятувати тебе, шептали тихо на вушко, облиш.
 
Я тримав душу в руках, коли бачив останні твої подихи, останню мить,
В останній раз довірливо і надзвичайно сильно стиснула руку.
Пішовши назавжди, не дала мені навіть сумної сльозинки пролить.
Так і продовжувала лежати в посмішці, не дивлячись на муку.
 
Опустивши голову, я все таки далі пішов, спалюючи за собою мости,
Повернувся до старенької матері, знову в цих рідних обіймах.
Головне кохання в житті народжують і вбивають легкі жіночі сни,
Які, між іншим, допомагають чоловіку в нелегкій долі і війнах.
 
Від тебе залишились лиш фотокартки та запах весняного парфюму,
Який я і досі бережу більше, ніж свого народження свідоцтво.
Справжні почуття ніколи неможливо загубити в корабельному трюмі,
Справжні почуття – це те, що в цьому столітті жадає жіноцтво.