Дали мені в путь...

Дали мені в путь...
Коли немовлятком,
Голодним і босим,
Збирався прийти
На цей світ,
Дали мені в путь
Зі свободою розум,
І торбу малесеньку
Літ.
Були замість янголів
Сонячні зайці
(навіщо дитині складне?)
Сміявсь комірник
Із породи данайців,
Буття вихвалявши
Земне.
Чом ви не сказали мені про халепи,
Що душу чекали мою?
Сміється данаєць:
Чергова дурепа
Полишила місце
В раю.