Ну от і осінь...

Ну от і осінь...
Ну от і осінь. Порожньо мені.
Минуле загубилося у датах.
Неначе я живу на чужині,
Затиснутий в невидимих лещатах.
Жовтіє світ, загорнутий в туман,
Думки тікають дикими стадами,
І десь в душі ще теплий океан
Не хоче покриватися льодами.
Але і він втече від метушні,
Допоки ще зима не йде сурова.
Ну от і осінь. Порожньо мені.
Ані мелодій тихих, ані слова.