Плащ беседует с зонтом

Водит осень хороводы
Под мелодию дождей,
На прогулку дружно ходят
Стайки зонтиков, плащей.
 
Под дождем, как англичане,
Плащ беседует с зонтом,
Долго жили мы в чулане,
Темном, пыльном и пустом.
 
Осень прибыла в туманах,
Задождило в небесах,
Нас, любимых и желанных,
Снова носят на руках…
 
Вынесли вердикт ненастью
Дружно зонтики, плащи,
Нет на свете больше счастья,
Чем когда идут дожди!
 
Водить осінь хороводи,
Під мелодію дощів
На прогулянку виходять
Парасолі і плащі.
Там розмову парасолі
Із плащами завели:
«Ах, як довго у неволі,
У темниці ми були.
Та вернулися тумани, задощило в небесах, —
І ми знову у пошані,
Знов нас носять на руках…»
І прийшли тоді до згоди парасолі і плащі,
Що найбільша насолода —
Це коли ідуть дощі.
(Анатолій Качан)