Я вибив іскру.

Я вибив іскру.
Я вибив іскру. Розгорівся світ,
І темрява свою забула силу,
В нові слова складався алфавіт,
Мовчання тиші сходило в могилу,
Втрачав свою білизну папірець,
Життю раділа, мов дитина, мова,
Я віддавав усе, що дав Творець,
Бо золото і слава – не від Нього.