Гинуть хлопці...

Гинуть хлопці, гинуть люди…
Мертвим те вугілля, руди,
Ті заводи з циклом повним,
Як і з тим питанням мовним,
 
Як і виборчі гонитви
Вже не треба. Їм молитви
Тихі, щирі лиш потрібні.
Це ми тут багаті, бідні,
 
Це ми тут свої, чужі,
За межею, на межі.
Там у Бозі всі ми рідні
Для Суда Страшного гідні
 
Де мірило тільки боже.
І молитва лиш поможе
Всіх живих за убієнних,
За цивільних та воєнних.
 
Хай війна ця – постанова,
Хай якась гібридна, нова.
Смерть та горе тут старі
Та реальні тягарі.
 
Може б нам і вам з Донбасу
До Різдва чи там до Спасу
Назбиравши пілігримів
Для пісень до херувимів,
 
Молитов святим отцям,
Трійці, образам, мощам –
Весь святий «боєзапас» –
Врешті вимолить Донбас.
 
Ваші сироти, каліки,
Хай у нас цілують лики.
Наші вдови хай до вас
Під святий іконостас.
 
Як по обміну студенти.
Може наші президенти
Ще й очолять хресний хід
І на Захід, і на Схід…