Ходив по ринку голуб-листоноша...

Ходив по ринку голуб-листоноша...
Ходив по ринку голуб-листоноша,
Шукав, кому віддати пару слів,
Якась мармиза рахувала гроші
Від виторгу, палав червоним гнів.
Пливло прозоре плетиво мелодій
Про біль у серці, маму та село,
Стеріг чужі сумки місцевий злодій,
Але, нажаль, цікавих не було.
В повітрі розчинялася спокуса,
Дражнила тінь сполохану мою.
Чого Вам, пані? Ні, не продаюся.
Я просто так, для витрішків стою.