Я музику взяв за струну...

Я музику взяв за струну...
Я музику взяв за струну
(хай тішить, повітряна пані),
Природа тікала від сну
І мліла від того тікання.
Блищала прозорість ріки,
Тепло ворожило на зливу,
Літали якісь ластівки,
Шукали, голодні, поживи,
Хапали усе, що могли
(та певне того було мало),
І запахи літа пливли,
І музика моя лунала.