Останній аргумент

Аудиозапись

Світ викопних істот -
світ, змелений ущент.
Знову не вистачило нот
і це - останній аргумент.
 
Місяць на небі нас ляка
усе життя там далебі.
Але ж яка трава м"яка
має наснитися тобі.
 
А якби неба не було
скажи, хіба б ми полетіли?
Можливо б навіть посміялись з себе тих,
ким ми так бути не хотіли...
Але були, жили, чекали
і могли - та навіть більше, ніж гадали.
Що було з нами - чи пригадали?
Але ж красиво ми палали!
Так красиво ми палали!
 
Собори дерев"яні та церкви,
замки та вежі
з таким натхненням ми звели,
щоб потім знищити в пожежі.
 
Знов бачить сонце, що ми є,
знов бачить сонце нашу втому.
Тим світлом просто в очі б"є
і це приваблює нас в ньому.
 
А якби неба не було
скажи, хіба б ми полетіли?
Можливо б навіть посміялись з себе тих,
ким ми так бути не хотіли...
Але були, жили, чекали
і могли - та навіть більше, ніж гадали.
Що було з нами - чи пригадали?
Але ж красиво ми палали!
Так красиво ми палали!
21.06.2017