Неоголошена війна

Всім бійцям АТО, доблесно відстоюючим територіальну цілісність і суверенітет України присвячую...

Ще недавно ми мирно чекали родину до столу.
Вже сьогодні - лиш чутно в країні смертельний вир.
Тут постріли, вибухи, кулі свистять і осколки,
Парадокс - люди гинуть! Хоча і по факту в нас мир.

Розпіарена назва - АТО. Це війна - вже на старті.
І уже почались криваві, смертельні танці. 
Це нові імена і відомі місця на карті
Це Донецьк і Луганськ, Маріуполь, Дебальцеве.

В них є жахи безлюдних, спустілих домів і дворів,
Канонади за обрієм. Що тут життя твоє варте?
Скільки ще треба сліз наших вдів, дітей, матерів
Щоб усі зрозуміли - війна уже тут, це не жарти?

Може, в нас все погано, а може й погіршає ще...
Але хай лютий ворог одні лиш слова пам'ятає.
Чую гімн, бачу прапор, у серці болючий щем.
"Герої не вмирають!"