Грає в темряву погода

Грає в темряву погода
Грає в темряву погода,
В шибку градини дзелень,
Десь далеко ходить мода
На приємний, світлий день.
Ну а цей, в калоші взутий,
Зрозумів свою вину,
Кави мовчки п’є отруту
Для літаючого сну.
Двір завмер, бо там – нікого,
Ані справ, ані забав.
День, скажи мені, для чого
Сонце з ліжка піднімав?