Лист до Г.С. Сковороди

Лист до Г.С. Сковороди
Григорій Савичу,шановний!
Може мій лист не дуже повний,
Але хотіла б я сказати,
Я маю так,як Ви навчати!
Ви є прихильник гуманізму,
Народності,патріотизму...
Ви диктували для суспільства
Бажання жити не навмисно.
Пропонували в вихованні:
Бесіди,приклади,переконання...
А виховання естетичне
Повинне бути ще й всебічне-
Поезія,пісні народні..
І з думкой Вашою ми згодні.
Я б теж хотіла все це вміти,
З півслова учнів розуміти.
І в першу чергу наші діти
Повинні душу нашу гріти.
Настане час...я пригадаю,
В думки я часто поринаю,
Як вчили нас,учителів,
Як кожен педагог велів...
Звернусь не раз ще до порад,
Вони для мене-цінний клад.
Я вдячна Вам за всі настави.
Які роками закладали.
Ваш вклад в науці величезний,
Талант навчати-він безмежний.
 
 
2012г