Зачиняю двері ночі

Зачиняю двері ночі
Зачиняю двері ночі,
Звуків – цілий океан,
Сонця промінь б’є у очі
Наче справжній хуліган.
На щоках – потоки солі
(мабуть, снилось щось сумне),
Сіє ватою тополя,
Небо – в кольорах Моне.
По вікну повзе комашка,
В роті тане карамель,
У руках – порожня чашка,
Точна роздумів модель.