Передсвітня мла

Ясні зорі, чисті води – де ж ви, коні молоді?
Втрати, зради та незгоди у душі тепер на дні.
Де ж ті мрії-блискавиці і натхненні дзвони рим?
Де той спів вночі провидців – легких дум, неначе дим?
Чом в віконці, хоч марою, не тремтить жіноча тінь?
Недарма життя звуть грою: вже награвся, відпочинь,
Заспокойсь! У хворім тілі - мов у льодовій труні,
Неможливо рвійній силі плескать барвами всі дні .
Може, день такий настане, десь в яскравій площині -
День такий... як сон цікавий тане, тане в ранній млі…