Сардэчная песня.

Сардэчная песня.
Са  зборніка  “Косаўскі  зшытак”.

Заціхлі  працы…
Звечарэла  над  сялом…
СтарАя  бабка  песню  павяла  ў  цішЫ,
пра  Час,
калі  сямнаццаць  ёй  былО,
з  каханнем –
якое  немагчыма  затушыць…
 
Пад  яблыняй  сядзеў  я  на  двары,
і  пра  жыццёвы  шлях,
пад  песню  бабкі,
думаў…
Жыццёвы  шлях  бабулечку  стаміў,
і  вечар  крышачку  змарыў…
Шчаслівым  сумам 
плыў  над  вёскай  бабкін  успамін…
*+*
23 лютага 2015г.