Остання людина

Остання людина
Як покине космос
Торгувати зоряним крамом,
Як втратять сенс
Довідники та карти,
Остання людина зватиметься, певне,
Адамом
(історія полюбляє подібні жарти)
Людина навіть не буде мандрувати
Світ за очі
(що Адам там не бачив, як скрізь – однаково?)
Його лякатимуть
Неосвітлені ночі
Та й мандрувати самому
Трохи ніяково.
Він пам’ятатиме що таке добро,
Але творитиме його
Хіба що для себе
І скаже одного разу: «Небо, поверни ребро,
Як не маєш більше потреби».