Я живу на віа Долороза

Я живу на віа Долороза
Чи то небо здійснює погрози,
Чи то так жартує просто мир,
Я живу на віа Долороза,
Вікнами на вічно сонний двір.
Або сонце ясне світло сіє,
Або дощова тече журба,
Та щодня на вулиці месії,
І з месій знущається юрба,
Ті ідуть і падають безсилі,
Ніби натякаючи мені:
То в подвір’ї тихо, як в могилі,
А життя – на іншій стороні.
Там усе: і розпач є, і сльози,
І відлуння сподівань та мрій…
Я живу на віа Долороза,
Та боюся вийти, хоч убий.