Я знаю, ніч у кожного своя

Я знаю, ніч у кожного своя
Я знаю, ніч у кожного своя,
Для когось це проста відсутність світла,
Для когось це пора для солов’я,
Для інших – час відьом на старих мітлах.
Полярні є, південні і такі,
Що хочеш потонути в срібних зорях,
Мовчазні є і дуже говіркі,
Прості та у розквітчаних узорах.
Є ніч тверда мов камінь і м’яка,
Буває перша, а бува остання,
І знаєте, хай буде хоч яка,
Аби вона скінчилася світанням.