Травень-бешкетник

Травень-бешкетник
А схоже, що травень - бешкетник у нас,
Жбурляє вітрисько навіжено пилом,
Витрушують хмари останній запас
Крупи, та ховаються за небосхилом.
 
Тюльпани під снігом схилились в саду,
Ну, що ти біснуєшся, хлопче, спинися!
І березень, й квітень уже позаду
Візьмися за розум, та Літу вклонися!
 
Глянь, травню, ліси зачекались тебе,
Всі пташки померзли, і їм не до співу,
Та досить вже корчити з себе цабе,
Йди поле готуй до нового посіву.
 
Он, райдуга шле тобі з неба привіт,
Струмочки виспівують гімни весняні,
Вмикай свої чари, здивуй білий світ
Нехай він сп'яніє у травах духмяних.
 
11.05.2017