Пробач

Пробач
Пробач, для мене ти – чужий, пробач,
У кожного свій гніт невдач,
І я твоя невдача невесела й грішна.
Іди, в далекий чистий світ, іди,
Бажаю там тобі знайти
Усе, що у мені шукав так довго й ніжно.
Лети, наївний, добрий птах, лети,
Зламай кайдани самоти,
Вони не варті найпалкіших слів й уваги.
Живи, я знаю, вмієш ти, живи,
Прокляттям небо не гніви,
Проси у нього спокою та рівноваги.
Не смій спинятись на шляху, не смій,
Залишся в пам’яті моїй
Таким, що може подолати й неможливе.
Світи і ночі розганяй, світи,
Полохай серце німоти,
Це твоя місія на цій землі важлива.
Пробач, для мене ти – чужий, пробач…