Проводи

Зорі палали кровавим вогнем.
Зовсім поряд гула канонада.
З очей сльози.Під серцем щем.
Це вам не міф й не лицарська балада.
 
Земля вдягла шинель з боєприпасів.
Йшов сорок перший.Сорок перший рік.
Ліси здригалися від вибухів фугасів,
Оглухли сосни чуючи цей крик.
 
Набрякло небо свинцем багряним,
І дим котив гіркотну пелену,
Синів своїх випроводжали мами,
Своїх орлів збирали на війну.
 
Лилися сльози і впивались в шкіру,
І розривало серце на шматки,
І кожна мати не втрачала віру,
що син її повернеться живим.