Бо я сьогодні небо бачив
Повзли думки, такі ледачі,
Немов немає що робить,
Бо я сьогодні небо бачив
І зупинити прагнув мить.
Ходили хмарні пілігрими,
Кидали іноді сльозу,
Їх проводжав у путь очима,
А сам лишався унизу.
Потертий справами земними
Не відчував я каяття,
І так хотілося із ними
У несмаковане буття…