На землі, без жалю, маленькій.... ( з Р. Рождєствєнського)

На Землі безжалісно маленькій,
жив чоловік маленький-маленький.
У нього була служба маленька.
І маленький дуже портфель.
 
Отримував він зарплату маленьку...
Та одного дня - прекрасним ранком -
постукала до нього у віконце
невелика, здавалося, війна...
 
Автомат йому видали - маленький.
Чоботи йому видали - маленькі.
Каску видали - маленьку
і маленьку ( по розмірах) - шинель.
 
....А коли він впав - некрасиво, незграбно,
 
вивертаючи рота... "лякаючи хист..."
 
на Землі забракло граніта та мармуру,
 
хлопця подвиг увічнити в повний зріст.