Дві жінки з сільської глибинки

Дві бабусі у мене було
І обидві Явдохами звались.
В березні приїздила в село,
Щоб з Днем Ангела їх привітати.
 
Стільки мудрості мали вони
Та пісень знали дуже багато,
Приказок і дотепних й смішних,
Закінчили ж всього кілька класів.
 
Від них пахло парним молоком,
І медами з акації й гречки.
Тут таке відчувала тепло,
Все погане було десь далеко.
 
Щонеділі до церкви ішли
Помолитися, свічку поставить.
А які вже варили борщі!
І за вуха від них не відтягнеш.
 
До бабусь, як на свято душі
Часто-часто ішла на гостини.
Світлий спомин про них залишивсь -
Двох жінок із сільської глибинки.
 
2016 р.