Н Е Л І К В І Д И (Ю. Г. Каплан,з російскої)

"Мільони - Вас... Нас - тьми, і тьми, і тьми..."
.......О. Блок. "Скіфи"
 
Нас не доконали канали, нітрати, нукліди.
Блокади і голод. Гулага сльота і невдачі.
Ми - не ліквідовані. Тобто ми - неліквіди.
Глибоке слово
придумано в нашому Головпостачі.
Ликвіди тут - у Бабиному Яру ,
у Биківні, в Куропатах
У Катині, в пустелі...
У пітьмі від тайги до Тавриди.
Ликвіди - дітей поїдали в оббреханих хатах.
А ми уникнули їх долі. Ми - неліквіди.
На нас керівництво мало вигляд, ні, види;
Нас згадували в майже епохальнім докладі:
Мовляв, чи погано бідно, а все-таки вижили гниди.
І, отже, раді.
І усі розуміють, як належить.
Ми вижили -
вичавили нас на бетонні плити,
Як мокру ганчірку. Ми, вичавлені лимони.
Стаємо в чергу
за горезвісним талоном.
Потім отоваримо. І ніби з часом квити.
 
Ми вижили, але...
з розуму, з любові - неліквіди...
Ми вижили -
вижили нас з долі людської.
І чи є надія
що це продовжиться не вічно,
Адже саме ми - основа усієї піраміди?
Ми ходимо на службу.
І гостримо з приятелем ляси. К...
Ковтаємо... плювки, образи, та біди...
Нас тисячі тисяч.
Нас - тьми, як мовляв класик.
І нехай ми - не скіфи.
Але пам'ятайте - ми неліквіди.